Add to cart
accountHerbestelling plaatsen

Spanbanden

Spanbanden

 

 

Waarom spanbanden kopen bij Metaltis?

 

Metaltis is gespecialiseerd in het maken van de perfecte spanbanden. Een spanband wordt ook wel een sjorband genoemd. We produceren alles zelf in ons Belgische atelier. Van het weven en het pigmenteren tot de confectie en personalisatie van de banden. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Metaltis hoort op dit moment tot de top in België voor geweven banden. Ook in tal van andere landen, zoals Frankrijk en Nederland, zijn we goed vertegenwoordigd.

 

Bij onze voorraadproducten (sjorbanden en andere) geniet u van een snelle levering en steeds een scherpe prijs.

 

Ook maken we banden speciaal op maat wanneer u dat wenst. U kan dus voor vrijwel alle producten de lengte, kleur, ratel en haken door ons laten aanpassen. Neem gerust contact op voor een persoonlijke offerte!

 

 

Narrow fabrics

 

 

 

De juiste sjorbanden kopen bij Metaltis: hoe? 

 

Wanneer u sjorbanden koopt, is het belangrijk dat u de juiste band kiest die perfect past bij de toepassing. Bij Metaltis hebben we banden voor allerhande toepassingen: banden die gebruikt worden als bagagegordels, spanbanden met haken voor aanhangwagens, bestelwagens enz., banden speciaal voor de agrarische sector, de bouwindustrie enz. Dit zijn maar een enkele voorbeelden waarvoor sjorbanden kunnen gebruikt worden. Bij het kopen van spanbanden, is het ook handig om een spanbandoproller in te slaan. Zo kan u hem steeds gemakkelijk oprollen.

 

Een spanband vastmaken

 

Hoe een spanband gebruikt wordt, hangt af van het model: er zijn eendelige en tweedelige banden. Deze laatste bestaan uit een rateldeel en een spandeel.

 

Stappenplan om een band te gebruiken:

 
  • Haal het spangedeelte door de ratel.
  • Plaats de band zo dat hij om de lading heen zit.
  • Zorg ervoor dat de ratel plat ligt en leid de band van beneden naar boven door de bandsleuf.
  • Haal de band door de sleuf naar boven.
  • Trek deze in dezelfde richting terug, totdat de band strak om de lading heen zit.
  • Maak de band vast door een opwaartse beweging met de hendel te maken. Hierdoor maakt de spil met de sleuf een roterende beweging waardoor de band zich rond de spil wikkelt. Zet de band goed vast door twee tot drie maal te ratelen.
  • Druk de hendel terug naar een liggende positie wanneer de band maximaal is aangetrokken, tot de vergrendelingsplaat vastklikt.

Klaar voor gebruik!

Goedkope spanbanden bij Metaltis

 

Hopelijk heeft u nu meer informatie over Metaltis en ons uitgebreide gamma van goedkope en kwalitatieve spanbanden. We hebben banden en accessoires voor elke situatie die u zich maar kunt voorstellen. Bovendien kunnen we het allemaal maken in ons eigen Belgische atelier. Wil u nu spanbanden kopen? Bekijk dan onze collectie en bestel uw band vandaag nog!

Lees verder